Skip to content

Cool och enastående

Regines debutroman – en berättelse om att hitta sin egen inre kraft.

Något äter upp Jonna inifrån. Men hon låtsas oberörd även om det skaver som en finne i stjärten. Så fort en ovälkommen sanning knackar på suddar hon bort den. Snabbt. Förmågan att lura sig själv har varit en kär vän hela livet.
Men en del saker kan man inte blunda för i all evighet. Verkligheten gör sig redo att anfalla. Vare sig hon vill eller inte.
När man börjar höra röster är det kört. Eller är det då det börjar?

Cool och enastående är den första fristående boken om Jonna.

Utdrag ur Bengt Åkerbloms recension i Wermlandiana nr 4, 2016
“Regine Grundel är en mycket god berättare och mycket lättläst och hon är en duktig stilist. Hon skriver enkelt utan minsta krumbukter och sämre kan man ha det som läsare! Hennes ambition har varit ”att skildra en vanlig människas resa att hitta hem” framhåller hon i en bilaga till boken. Och det har hon lyckats med, hon skriver väl och ”igenkänningsfaktorn” i historien är god! Det här är den första fristående boken om Jonna. Undertecknad kommer inte att låta den andra boken gå sin näsa förbi åtminstone kommer han att kolla om den är lika bra som första delen!”

Läs gärna fler recensioner:

Omnible  | Boktipset

Följande recensioner finns på Adlibris:

Kommentar av Boktanten, 2020-09-03
Välskriven och medryckande bladvändare! Alltså vilken bok! så hör igenkänning, så många skratt och så jobbig att läsa. Hur många är vi inte som ibland blundar för jobbiga saker? Som hellre låtsas som ingenting än tar en diskussion? Speciellt om man vet att man ändå inte kommer att tycka om svaren. Jag har inte varit med om exakt det som händer i boken men många av Jonnas tankar och känslor finns ju även i andra händelser. Boken är väldigt lättläst och har ett språk som gör att jag var fast nästan direkt. Regine Grundels sätt att låta spegeln prata är så bra, vi är många som skulle behöva den för att förmå oss att tänka lite mer positivt. Jag gillar att man även får barnens perspektiv på det som händer. Kort sagt en härlig bok som är perfekt när man funderar över livet.
 
Kommentar av Elisabeth Berglöf, 2020-04-27
En välskriven och charmig bok. Den goda berättarteknik som Regine har gör så jag fastnar direkt. Hon är en mycket god berättare och skriver med ett enkelt språk som gör boken mycket lättläst. En berättelse där många kan känna igen sig i, då igenkänningsfaktorn är hög. Spännande och lättläst relationsdrama. En bladvändare.
 
Kommentar av Lollos Bokhörna, 2020-04-26
Det här är den första fristående boken om Jonna. Jonna lever med sin man Jocke och deras två barn. Det borde vara bra men något äter upp Jonna inifrån. Något är inte bra. Boken berättas växelvis ur Jonnas respektive Jockes perspektiv vilket ger en bra bild av deras relation och vad som inte är bra i den. Det är en välskriven bok som växer ju mer jag läser. Den är lättläst, med korta kapitel och läsningen flyter på bra. Det är en bok med både humor och allvar. Jag blir dock otroligt irriterad på Jocke som både vill ha och äta kakan. Han är en buffel och en idiot. Jonna upplevs som sympatisk men skulle kunna säga ifrån mer. Jag gillar den här boken, den är svår att släppa och den tar slut för fort.
 
Kommentar av Mirja, 2018-09-15
Läste klart den alldeles för fort. Tur att uppföljaren Jonna Modig är här!
 
Kommentar av Magdalena Brunzell, 2018-08-28
Boken om Jonna fick mig på kroken redan vid första kapitel. Hennes karaktärsutveckling är fantastisk att följa. Regine lyckas sätta ord på känslor och tankar som andra inte klarar å identifiera. Det är verkligen en bok för alla!
 
Kommentar av Mary Lind Dalevi, 2016-07-08
Spännande historia, bra språk, lättläst och läge för sträckläsning.
Cool och enastående - Regine Grundel

Jonna Modig

Uppföljaren till Cool och enastående. En berättelse om rädsla och kärlek. Och massa annat!

Beslutet är taget. Det är nu hon måste bevisa för sig själv att hon är modig nog att följa sanningens röst. Utåt verkar hon så säker. Men på insidan för rädslan en jämn kamp med längtan efter frihet. Är ensam stark? Hon har ingen aning. Än. Resan har bara börjat.
Men skuggorna från förr vill inte lämna henne ifred. Kommer hon någonsin bli fri? Fri att leva utan rädsla? Fri att älska igen?

Jonna Modig är den andra fristående boken om Jonna.

Utdrag ur Bengt Åkerbloms recension i Wermlandiana nr 2, 2017

“Boken är en direkt fortsättning på Regine Grundels förra bok, Cool och enastående, som handlade om ett äktenskaps långa färd mot upplösning. I Wermlandiana, nr 4 2016, skrev jag om boken att författaren är “en mycket god berättare och boken mycket lättläst och att hon är en god stilist”. Det omdömet gäller också fortsättningsboken och frågan är om inte den är snäppet mer underhållande.”

Från Adlibris och Boktipset:

Kommentar av Magdalena Brunzell, 2018-08-28
Uppföljningen om Jonna är spännande och oförutsägbar. Med mycket skratt och många tårar följde jag med den fina och duktiga Jonna mot ett bättre liv. Den är väl genomtänkt och beskriven. Jag hamnar i trans så fort man slår upp boken. Denna läser jag nog om och om igen!
"Jonna Modig" av Regine Grundel

Det godaste jag vet – En bakbok med insikter

Regines första bakbok. Fylld av underbara bakverk och kloka tankar.

En annorlunda receptbok för bröd- och kakälskare. Enkla, tidlösa och smaskiga recept. Inbakat bland ingredienser och härliga bilder finns personliga tankar och insikter. Perfekt bok för den vanliga människan som bakar för sitt eget höga nöjes skull.

En god bok med djup och hjärta. Ger mersmak 🙂

Boken har inte recenserats än. Men här följer några läsaromdömen:

“Alla dessa fina ord – dom gick rätt in i hjärtat. Och jag blev verkligen baksugen. Tusen tack för denna bok.”

“Vilken underbar bok, fantastiskt fina bilder och även de kloka texterna.”

När jag började läsa dina recept, så läste jag precis som det kom. Senare märkte jag att dina kuriosa rutor var riktigt roliga. Det slutade med att jag läste dom först för att senare gå in på recepten. Du skriver väldigt bra.

Det godaste jag vet
Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO