Det är sen kväll, men jag har inte ro att lägga mig än på ett tag. Datorns blåaktiga sken påminner mig om allt arbete som finns kvar att göra. En liten röst viskar “Det är ingen idé, det kommer ändå aldrig funka.”.  Jag vill inte lyssna, men rösten påverkar mig och börjar så frön av tvivel i mina tankar. Är det verkligen så här jag vill ha det? Oändligt slit, många uppoffringar och liten belöning? Och hur mycket jag än jobbar finns det lika mycket kvar.

Irriterat skjuter jag ifrån mig datorn och trycker ihop locket med en smäll. På stela ben reser jag mig ur soffan och går till köket. Efter ett glas vatten försöker jag hitta tillbaks till mig själv. Tre andetag senare får jag ingivelsen (läs hjälp från ovan!) att ta fram en av mina änglalekar. Jag väljer “Life purpose” av Doreen Virtue eftersom jag vill veta om slitet att följa Själens röst (och dess guidning mot syftet) verkligen är värt mödan. Jag blandar leken som vanligt och andas djup några gånger till. Medan jag blandar faller ett kort ut på golvet. Det är det jag ska ha. När jag tar upp det killar det våldsamt i håret. En härlig bekräftelse att kortet är extra viktigt. Förväntansfullt vänder jag på kortet och möts av detta budskap: änglakort

Vilken underbar känsla att få det just nu! Med ny energi och arbetslust sätter jag mig vid datorn igen. Glädjen att få följa mitt syfte oavsett hinder och utmaningar återvänder. Jag är redo att fortsätta 🙂

Så – ge inte upp även om det känns motigt och tungt ibland. Så länge vi följer vår inre vägledning kan det inte bli fel. Möjligtvis jobbigare, men inte fel. Glädjen i att följa Själens röst övervinner de flesta motgångar. Och om det trots det känns uppgivet kommer det alltid hjälp från något annat håll.

Om det känns “för mycket” – be om hjälp, öppna ögonen/öronen och ta emot!

Ju fler som vågar följa Själens längtan desto bättre värld får vi 🙂

Önskar er alla en härlig helg!

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar