Jag håller på att utreda om man får använda sin friskvårdspeng här hos mig för att få hjälp med stresshantering. Men det är inte helt tydligt vad som omfattas av begreppet stresshantering. När jag kontaktade Skatteverket i fredags (4/12-20) så sa handläggaren att det var godkänt med vägledande samtal eftersom jag är beteendevetare. Men så blev jag osäker när en vän, som också har beteendevetenskap i bagaget, hade fått motsatt besked. Så nu har jag skickat min fråga skriftligt till Skatteverket. Lika bra att få det på papper innan man drar igång.

Hur som helst så har jag börjat skissa på vilka tjänster jag vill erbjuda inom stresshantering.
Här kommer några idéer:

 • Walk & talk – ett vägledande/stödjande samtal under en promenad.
  Tid: 60 minuter Pris: 500 kr
  Undersökningar visar att många känner sig mer avslappnade i viktiga samtal om de rör på sig. Dessutom kan man uppleva att det är lättare att “öppna sig” när man inte sitter mitt emot varandra på ett kontor. Utemiljö är ju helande på många sätt och lätt fysisk aktivitet ger ett bättre flöde i både kropp och knopp. Så varför inte kombinera promenad med vägledande eller stödjande samtal för den som känner sig lockad av konceptet?
  Av praktiska skäl kan detta inte erbjudas på distans 🙂
 • Av-stressning – vägledande samtal kombinerat med andningsövningar och avslappningsstrategier.
  Tid: 60 minuter. Pris: 500 kr. Distans eller personligt möte
  Andningsövningar och/eller kort meditation för att hitta lugnet på insidan kombineras med vägledande samtal om orsaken bakom stress och oro och vägar att handskas med den.
 • Stödjande samtal – möjlighet att “prata av sig” och få spegling på sin situation.
  Tid: 60 minuter. Pris: 500 kr. Distans eller personligt möte
  I en lugn och avslappnad miljö får besökaren lätta sitt hjärta utan krav på prestation. Syftet är få formulera det som skaver på insidan så att man kan hitta nya vägar att släppa stress och oro.

Så, det är min idé så här långt. Jag hoppas på ett positivt besked från Skatteverket så jag kan sätta igång direkt 🙂

Önskar er alla en fin andra advent. Ta hand om er!

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar