Kundvagn

0 / 0.00 kr

Blogg

Det här med att skapa balans mellan rutiner och kaos…

balans
Foto: Yvonne Adamson
Foto: Yvonne Adamson

Förra veckan tog jag beslutet att ge mig själv mer manöverutrymme. Efter 49 år i samma kropp känner jag mig själv ganska bra. Så jag tror mig veta var mina blinda fläckar är som störst. En akilleshäl är struktur, planering och rutin. Jag kan bli ganska trött på min oförmåga att “tänka efter före”. Så därför skapar jag en del strukturer för att få “ordning på torpet”. Jag vet att jag behöver det. Men det kan bli för mycket styrning ibland. Jag blir en slav under mina egna rutiner. Och då dör min glädje och kreativitet. Så balansen mellan ordning/struktur och spontanitet/kreativitet är en utmaning.

balans

Jag tänker så här. När allt börjar kännas grått och trist är det för mycket rutin/struktur. Och när det känns som om man är mitt i en storm utan fotfäste eller balans så är det för mycket spontanitet/kaos. Vi behöver båda. Struktur ger oss trygghet och jordning. Spontanitet ger oss nya idéer, rörelse och förändring.

Så hur kan vi hitta balansen i denna dragkamp mellan trygghet och förändring? Jag tror att den bästa vägen är att hitta sitt inre ankare. Och för att hitta det måste man gå vägen via självkännedom. Vad håller mig jordad? Vad ger mig kreativ inspiration? När blir jag osäker, otrygg? När känner jag självtillit och mod? Vad gör mig centrerad i min inre kraft?

Alla är vi unika. Alla triggas vi av olika saker. Så det finns inga genvägar till svaren. Vi måste upptäcka våra egna. Det är spännande, skrämmande och utvecklande. Inte särskilt lätt. Eller vilsamt. Så det kräver sin man/kvinna. Vågar du titta närmare på dina bromsklossar och gaspedaler? Vågar du förändra?

Ta ett djupt andetag. Och så ett till. Och ett till. Slappna av och känn efter. Har du balans mellan struktur och rörelse i ditt liv? Eller har det blivit slagsida? Slagsidor är energitjuvar. Att känna sig stillastående och gråtrist tar energi. Att flyga omkring som en vante i storm tar energi. Visst behöver du din energi till bättre saker? Så våga öppna ögonen för sanningen om dig själv.

Och om du känner dig i balans och fullständigt tillfreds med ditt liv just nu? Ett stort grattis till dig. Då är det bara att fortsätta göra det du gör. Och! Om du känner att det rätt för dig får du gärna dela med dig av din visdom här nedan eller som kommentar på Facebook. Att dela sin visdom med andra är utvecklande både för den som delar och den som lyssnar. Precis som örnen i Solögas djurlek säger 🙂

Önskar er alla en härlig helg med perfekt balans 😉

Ta hand om er!

Skriv ett svar eller en kommentar

Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO