I Själens röst, Utmaningar och insikter

Den här helgen råkade jag ut för ett oväntat och ganska tråkigt bakslag. Som alltid när något jobbigt händer finns det en viktig läxa att lära. Men ibland vill man inte se den. Då hittar man på alla möjliga och omöjliga förklaringar på sakernas tillstånd, men missar ändå poängen helt. Och Läxan ger sig inte så lätt. Den fortsätter peta och knuffa på en tills man fattar. Och nu har jag äntligen fattat. Med kortens hjälp blev det till slut glasklart.

Det började egentligen redan i september när jag fick en svår förkylning just som jag skulle spela in min ljudbok. Så den blev lagd på is till våren. Läxan var inte så tydlig då. Men när jag blev sjuk igen i fredags – just när jag skulle förbereda deltagande i en julmarknad här  i byn – började ljuset gå upp. Något satte käppar i hjulen för mig när jag skulle synas ute “i världen”. Men jag ville inte se sanningen på en gång.

I september var det bara en enda sak som kunde stoppa mig att göra ljudbok – att rösten inte funkade. Så jag blev förkyld. Att prata in bok med whiskeyröst och samtidigt låta som om man sitter i en tunna är inte bra. Den här helgen var det enda som kunde stoppa mig att delta på julmarknaden något smittsamt, otäckt – som magsjuka t ex. Och vad fick jag natten mellan torsdag och fredag? Magsjuka så klart. Där försvann hela min fredagsplan att baka och göra fina kakfat att sälja. Jag var ledsen och oförstående. Varför blev det så här igen? Jag har inte varit magsjuk på fem år.

Så dagens julmarknad fick klara sig utan mig och mina (i tanken) fina kakfat. Jag som hade så stora planer att sälja massor med kakor och bokpaket. Det mynnade ut i ett stort ingenting. Igen. Det dröjde ända tills i eftermiddag innan jag vågade titta närmare på vad Läxan kunde tänkas vilja säga mig. Med hjälp av den underbara Osho-leken fick jag klara svar.Läggning

 

Jag hade låtit förväntningar och krav på resultat förblinda mitt egentliga syfte. Både med ljudboken och marknaden. Vid båda tillfällena försökte jag uppfylla andras idéer om hur saker och ting bör vara. Eller vad jag i mitt huvud trodde att andra förväntade sig. Hur man ska läsa in en bok. Hur man ska baka och göra kakfat. Hur man ska sälja. Inte en enda gång rådfrågade jag min magkänsla. Inte en enda gång klargjorde jag för mig själv varför jag ville göra dessa saker. I alla fall inte ärligt. Så jag blev sjuk. Tills jag fattade. (Det funkar säkert olika för alla, men för mig brukar det alltid få fysiska konsekvenser när jag inte lyssnar på min inre sanning.)

Att göra något för att vara någon annan till lags eller imponera, blir på ett sätt oärligt (Politik). Man visar upp “fel” ansikte – för att bli “godkänd” och minimera risken för andras kritik. Att andra ska ogilla det vi säger eller gör, eller ännu värre – tycka illa om oss – är skrämmande för de flesta. Det är då man lätt faller i gropen att anpassa sig för mycket. Man försöker göra sin egen variant av någon annans redan beprövade tanke/idé, på så sätt slipper man riskera något samtidig som man kan hävda att man gjort sin egen grej (Kompromiss). Ändå vet man innerst inne att ens egen grej egentligen skulle varit något helt annat. Om man vågat.

Att stå upp för den man är och det man gör kan vara skrämmande. Det kräver mod, kärlek och tillit. Men när vi vågar bryta denna nya mark finns en stor belöning att hämta. Inte guld och gröna skogar. Inte alla andras gillande. Det vi vinner är äkthet, visdom och kärlek till oss själva, vilket i sin tur expanderar till villkorslös kärlek till allt omkring oss (Mästaren).

Den här läxan skakade om mig. Jag trodde jag lärt mig allt detta för länge sedan. Men så enkelt lär man inte en gammal hund att sitta. Gamla tankemönster biter sig lätt fast som kletigt tuggummi. Att våga vara äkta och “Sitt Sanna Själv” kräver medvetenhet och träning. Och tid.

Det är bara att ta läxan som en kvinna, borsta av de dammiga knäna och resa sig upp för att fortsätta denna spännande resa som kallas Livet.

Ta hand om er! Kram <3

Bokpaket med ängel

Rekommenderade inlägg

Lämna en kommentar

Kontakt

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO