Publicerad 2 kommentarer

Ledtrådar till framtiden…

Tiden, detta svårgreppbara mått på rörelse, kan ibland rusa för fort och andra gånger kännas frustrerande långsam. Just nu befinner jag mig i ett konstigt mellanläge. Allt går väldigt fort. Ändå känns det som jag står still. Jag hinner liksom inte med. Frustration och stress dyker upp trots ivriga försök att andas, slappna av och tänka positivt.

Vis av nästan femtio år på Jorden (denna runda i alla fall – har ju varit här många, många gånger förut) inser jag att det ligger en insikt/lärdom begravd här. Bara att börja gräva alltså.

I detta tillstånd av uppmärksamhet och önskan att förstå brukar det alltid dyka upp ledtrådar. Så även denna gång. I går natt drömde jag en underlig dröm. När jag vaknade mindes jag bara några saker. Jag väntar på skjuts vid en ganska ödslig landsväg. När jag står där dyker en ekorre upp. Jättesöt. Den är på väg över till andra sidan vägen när den vänder sig om och tittar mig rätt i ögonen. Samtidigt hör jag en bil närma sig. Ekorren står kvar. Bilen kommer allt närmare. Jag börjar vifta och skrika för att få ekorren att flytta sig. Men den blir bara orolig och springer hit och dit på vägen. Så kommer bilen. Med hjärtat i halsgropen ser jag hur den kör över ekorren. Men! Som genom ett under passerar hjulen så att ekorren klarar sig. Den ser mycket förvånad ut en sekund och sedan rusar den in i skogen. Någon minut senare ser jag två andra varelser i skogskanten. Det är två stora vargar. Jag blir inte rädd, men vaksam. När min skjuts äntligen dyker upp och stannar en bit ifrån mig så rör sig vargarna långsamt runt bilen. Jag går långsamt framåt. Vargarna fortsätter i cirklar runt bilen. De ser mig men låter mig komma närmare. Med stor försiktighet går jag fram till bilen och glider oändligt långsamt ner i sätet. När jag stänger dörren känner jag stor lättnad. Men fortfarande ingen rädsla. Vi kör iväg. Under resan ser jag ytterligare två oväntade djur på avstånd. En pingvin (!). Och en känguru (!?).

Sååå. Vad betyder det här kan man undra? Min egen analys är som följer. Ekorren står för att våga släppa det gamla och bjuda in det nya. Så det är verkligen dags att gå vidare på något sätt. Om jag stannar kvar där jag är finns stor risk att jag blir överkörd. Särskilt om jag låter andras skrik och viftande störa min väg (även om det sker i all välmening). Jag måste också inse att jag ibland viftar och skriker på andra i onödan. Ibland förstör man mer än man hjälper genom att lägga sig i. Visdomen är att ha tålamod och känna efter ordentligt innan man agerar. Vargens energi är just det – tålamod och visdom. Den säger också att det är tryggt för oss att dela vår visdom med världen. Pingvinen uppmanar oss vara delaktiga i saker som är viktiga, för vi har mer kraft än vi tror. Vi kan göra skillnad. Men bara om vi tar ansvar och agerar efter vår sanning. Och slutligen säger kängurun att vi ska öppna våra hjärtan och ta emot det nya som finns för oss. (Alla djurtolkningar kommer från Solögas “Djurens språk”.)

Sammanfattningsvis: Det är dags att släppa rädslan och i vishet följa nya stigar och möta nya utmaningar. Agera efter sin inre sanning och sitt hjärta. Då ökar modet i samma takt som rädslan minskar.

Nu återstår bara en sak. Det som jag ofta tycker är svårast. Att ärligt känna in vad som behöver förändras. Utan ursäkter och förklaringar. Sedan är det bara att bjuda in det nya…

Har du också fått vägledning i dina drömmar? Dela gärna i kommentarerna eller på Facebook – om det känns rätt. Kom ihåg vargens och pingvinens budskap, kanske är det rätt tid för just dig att dela din visdom med världen?

Önskar er alla en underbar vecka! Ta hand om er <3

Från Visual Hunt

2 reaktioner på “Ledtrådar till framtiden…

  1. Oj, vilken spännande och kraftfull dröm! Tack för att du delar med dig av den – och din insiktsfulla tolkning.

  2. Tack själv Anna för att du vill läsa och kommentera! Att lyckas komma ihåg sina drömmar och dessutom förstå vad de vill är som en gåva <3

Lämna ett svar