Om

Om Själens röst

Hur gick det egentligen till?
Hela mitt liv har jag varit nyfiken på oss människor. Varför gör vi som vi gör? Vad söker vi i livet? Vad tror vi på? Intresset ledde mig i mitten av 90-talet till det Socialpsykologiska programmet på Högskolan i Skövde. Jag ville förstå våra inre drivkrafter. Målet har alltid varit att hjälpa andra att må bättre. Men jag upptäckte snabbt att jag var tvungen att börja på min egen insida. Efter tre års slit och många läkande insikter trodde jag att världen låg öppen som ett smörgåsbord för mig och mina ambitioner att bli Den Stora Hjälparen. Men jag fick mig en rejäl läxa i ödmjukhet. Det dröjde nästan två år innan jag fick chans att använda mina nyförvärvade kunskaper.

Efter vad som kändes som hundra år och lika många anställningsintervjuer fick jag äntligen napp. Mitt första jobb som socialpsykolog var ett vikariat på två månader i en liten undervisningsgrupp på högstadiet. Efter det rullade det på. Några år senare fick jag erbjudande om att vikariera som skolkurator. Jag hade nått mina drömmars mål.

Några år senare började jag inse att något var allvarligt fel i mitt liv. Jag var inte lycklig. Drömjobbet var inte längre någon dröm. Mitt äktenskap var livlöst. Jag var inte hel. Något saknades. Det var då jag började intressera mig för det andliga perspektivet. Jag gick kurser och besökte medium och alternativmässor. Andliga möten, tarotkort och pendlar blev plötsligt en del av mitt liv. Jag läste allt jag kom över om nära-döden-upplevelser, tidigareliv-terapi och hur man kontaktar sina skyddsänglar. Mer och mer förstod jag att det var dags att bryta upp från den trygga vardagen för att leva på riktigt. Jag började lyssna på min magkänsla.

Stolt, förvirrad och rädd befann jag mig plötsligt i ett helt nytt liv. Ny stad, ny bostad, nytt jobb och nästan utan socialt skyddsnät. Men jag levde. Och det gjorde mig lycklig. Det nya jobbet på Arbetsförmedlingen var det enda som var inrutat. Men jag behövde en inkomst. Och arbetskompisarna var underbara. Men något skavde. Jag spelade en roll som inte passade mig. Myndighetsutövning rimmar illa med min ambition att hjälpa människor att följa sin magkänsla.

Efter ännu ett försök att hitta rätt i arbetslivet, denna gång på kommunens boende för ensamkommande barn, insåg jag till slut att min personliga utveckling har förstört mina möjligheter att rätta in mig i ledet. För tio år sedan tyckte mina chefer att jag var snäll och duktig, nu har jag förvandlats till en besvärlig och envis typ som alltid säger vad jag tycker. Jag kan inte vara tyst och beskedlig längre. Efter en lång inre kamp mot rädslan att hoppa ut i det okända helt utan skyddsnät valde jag att säga upp mig. Jag såg bara en möjlig väg för mig – att bli min egen.

Med Vidare Vägledning kan jag äntligen vägleda som jag vill. Här finns ingen som rynkar på pannan åt min blandning av beteendevetenskap, magkänsla, pendlar och tarotkort. Jag kan tala fritt om själens längtan, intuitionens röst och hur vi påverkas av hela vår historia, inklusive tidigare liv. Jag är fri. Och därför kan jag hjälpa andra att bli hela på riktigt. På mitt sätt. Friheten är bedövande. Det är bara att följa magens vägledning och hänga med på resan.

Välkommen att hälsa på så ofta du vill!

/Regine


Axplock av relevanta erfarenheter och kurser
 • Fil. kand i socialpsykologi, Högskolan i Skövde 1995-98
 • Skolkurator på grundskolan och Komvux under åren 2002-2006.
 • Arbetsförmedlare på Kundtjänst 2006 – 2009
 • SIUS på Arbetsförmedlingen 2009-2011
 • Boendehandledare på boende för ensamkommande barn 2011-2013
 • Eget företag, FramSteget, sedan 2007. Se nästa ruta.

Kurser:

 • Andlig grundkurs hösten 2004
 • Fortsättningskurs tarot och andlig kontakt våren 2005
 • Kurser vid International School of Awereness:
 • Environmental Balancing Course 2008 och 2009
 • Teachers Course (International School of Awereness) 2008
 • Alignment Course 1 – 5, 2009 – 2012

Förutom ovanstående har jag gått ett antal kortare kurser om en mängd olika ämnen, t ex traumapsykologi, kbt, psykiska fuktionshinder mm.


FramSteget och Själens röst

Våren 2006 träffade jag min själsfrände Patric. Han har varit och är en enorm inspirationskälla för mig. När vi träffades trodde jag inte så mycket på min intuitiva förmåga. Men med hans stöd vågade jag mer och mer. Jag började med att lägga tarotkort för familj och vänner. De berömde min förmåga att träffa rätt. Själv trodde jag det var mest tur. Fast så småningom vaknade ett frö av självförtroende. Att vägleda med hjälp av korten blev allt mer givande och intressant, både för mig och andra. Med Patric som stöd vågade jag starta ett eget företag 2007, för att kunna lägga kort mer seriöst. Vi kallade företaget FramSteget.

Sedan 2007 har FramSteget provat sig fram med många olika saker. Förutom min vägledning har vi haft webbutik, erbjudit tarotpartyn och haft kurser. De senaste åren har vi jobbat intensivt med vårt lilla bokförlag FramSteget Bokförlag och vår sida för trycktjänster, Tryckböcker.se, som hjälper de som skriver att trycka sina egna böcker.

Min vägledningsdel har fört en slumrande tillvaro ett tag. Främst för att jag har följt en annan dröm och skrivit böcker. Men nu är bokskrivandet klart för ett tag och min längtan efter att få hjälpa människor till insikt och utveckling har vaknat till liv ordentligt. Därför är det extra roligt att få välkomna alla gamla och nya kunder till min nya fina hemsida 🙂