Kundvagn

0 / 0.00 kr

Blogg

Så slog insikten ner

Plötsligt förstod jag min kärlek till socker i ett helt nytt perspektiv. Jag fick gå tillbaks ända till barndomen för att hitta upprinnelsen till mitt passionerade förhållande till mat och godsaker.

Jag har alltid varit känslig för andras energier. Eftersom min mamma mådde dåligt under långa perioder av min uppväxt så var min radar för ilska eller obehagliga uppträden alltid påkopplad. Men det fanns självklart härliga stunder också. Många är kopplade till god mat och sötsaker. Jag minns till exempel våra fantastiska jular. Då var det alltid en mer harmoniskt stämning. Och enormt mycket festmat. Samma sak på påsk. Och födelsedagar. När man fyllde år fick man till och med bestämma middagsmat helt själv. Vad som helst. Brorsan brukade ta “skabetti” och fiskpinnar. Ett annat fridfullt tillfälle var när jag fick följa med mamma och handla mat. När vi kom hem åt vi nästan alltid en färsk fralla med underbart härlig nyöppnad prästost tillsammans. Ibland fick jag till och med ett marsipanbröd efteråt. Det var en speciell känsla av samvaro de stunderna.

Vi gjorde en del utflykter med båten på sommaren och med skidor på vintern. Då var det också mestadels lugnt. Familjen umgicks som vanliga familjer gör. Vi hade med oss varm O’boy och ostmacka på vintern och grillade korv på någon ö när vi åkte båt.

Alla mina soliga barndomsminnen verkar mer eller mindre kopplade till mat. Särskilt kolhydrater i olika former. Det kanske inte är så konstigt att jag hela mitt liv älskat mat och godis. Varje gång jag har tuggat på något gott så har jag triggat ett härligt minne från barndomen. Ju mer jag åt desto mer förlängdes känslan. Tills byxorna sprack…

Tack snälla Någon för insikten. Tack kära mamma för lärdomarna och alla härliga stunder (och smaker :D). Nu när jag förstår kanske det blir lättare att undvika det vita eländet. Fån och med nu kommer mitt kakfat att gapa tomt!
cosmofat_web

 

En kommentar

  1. […] utan dusch och med mycket damm. Det har varit svårt att fokusera på mat och motion, men efter min insikt för några dagar sedan går det förvånansvärt bra att undvika mjöl och socker. Fast yoga och lufsrundor lyser med sin […]

Skriv ett svar eller en kommentar

Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO