Kundvagn

0 / 0.00 kr

Blogg

Vågar knappt säga det högt…

Julen har precis passerat. Och jag har inte trillat dit. Fattar ni vad stort det är?

För fem veckor sedan fick jag nog. (För säkert hundrade gången.) Då var jag välmarinerad i snabba kolhydrater efter många månaders frossa. Magen mådde inte bra. Jag var trött och grinig. Dessutom hade jag ofta huvudvärk. Men sockerkosten satte såklart tydliga spår även i det yttre. När jag äntligen tog tag i mig själv satt byxorna så tajt att det gjorde ont. Knappen skar in i magen och det kändes som en överhängande risk att jeansen helt enkelt skulle explodera av trycket. Då är man inte kaxig. Jag önskar att jag kunde säga att jag älskar mig själv precis som jag är. Men det stämmer inte. När jag inte trivs med min kropp påverkar det min självkänsla. Mycket. Även om jag låtsas oberörd inför andra.

När jag började min “må-bra-resa” den här gången ville jag göra det i tysthet. Redan efter några dagar kände jag skillnad. Sov bättre. Lugnare i magen. Suget borta. Mindre värk i kroppen. Gladare. Omgivningen påpekade skillnaden och det stärkte mig att fortsätta. Ibland är jag sugen. Men det går mycket bättre än väntat. Jag kör liberal LCHF, vilket passar mig väldigt bra. Jag har experimenterat med många olika nya rätter. Det är faktiskt riktigt roligt. Och jag har redan gått ner 4 kg. Utan att vara hungrig! Byxorna sitter mycket bättre nu.

Men det största av allt är att jag klarat julhelgen utan avsteg. Och det var inte ens svårt!  Jag klarade till och med av att baka vanliga kakor till julbordet. Jag är förvånad – och väldigt stolt.

Idag slog det mig hur mycket energi jag förslösat på att må dåligt av det jag ätit. Först har vi själva suget efter mer. Man är aldrig nöjd. Tankar på godis, kakor och mat är ständigt närvarande. Mycket energispill. Sedan kommer nästa läckage när man mår dåligt (i både kropp och sinne) för att man ätit fel och för mycket. Och om man passerar en spegel eller ser sig själv på kort kommer nästa käftsmäll. Sanningen rätt i fejset.

Det är inte klokt. Så mycket bortslösad energi. Inte konstigt att man är trött och grinig hela tiden när man håller på så där?

Men nu hoppas jag att den största puckeln är passerad. Jag vill må bra. Jag vill ha energi över till Livet. Och det har jag nu.

Min önskan är att alla som vill hittar kraft och vilja att förändra det man inte mår bra av. Du – och jag – kan så mycket mer än vi tror. Det är inte alltid lätt, men belöningen är mödan värd.

Så – Heja oss!

Ta hand om dig <3Lev

Skriv ett svar eller en kommentar

Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO