I Vägledning och budskap, Veckans vägledning

Igår fick jag en härlig tulpanbukett av en helt fantastisk vän. Den sprider en underbar vårenergi i vårt hem. På kvällen när min vän åkt hem blev jag nyfiken på vad tulpanen betyder i Solögas växtbok. Som vanligt blev budskapet en bekräftelse på allt det som vi hade pratat om under dagen: Vi måste ta hand om oss själva och våra behov. Livet blir vackert när vi mår bra. Det är okej att sätta sig själv först ibland.

Eller hur är det häftigt när allt liksom samverkar och förstärker det vi behöver förstå?

Och även om vi har hört det många gånger förut så måste det fortsätta att sägas tills vi fattar att det inte hjälper att bara förstå en sanning. Om något ska hända måste vi också börja förändra. Små förändringar varje dag gör stor skillnad i långa loppet. Vad kan du göra annorlunda för att visa dig själv lite mer omtanke och kärlek idag än du gjorde igår?

Kortet för veckan kommer från den vackra leken “Psychic Tarot Heart” och heter “Observera”. Det hakar i det tulpanerna säger på en annan nivå. Vad händer om vi tittar på våra liv med nya glasögon på nästippen? Tänk dig till exempel att du är en fågel som ser allt ovanifrån. Ett nytt perspektiv öppnar sig. Och nya frågor. Vad spenderar du mest tid på? Gör du det för att du tror att du måste – eller för att du vill? Leder det dig närmare ditt syfte, eller längre ifrån? Vad är ditt syfte?

Många av oss är fast i illusionen att vi måste göra massa saker. Men måste vi verkligen det? Vad händer om vi väljer att göra det vi verkligen vill och längtar efter istället?

Men det går väl inte? Man måste ju ta sitt ansvar, ta hand om allt och alla, tjäna pengar och jobba. Annars blir det varken hus, hem eller mat på bordet.

Eller?

Kan man leva på tillit? Betalar tilliten räkningarna och allt annat vi behöver?

Vem vet? Har någon vågat prova?

Innan vi testat kan vi ju inte veta – eller hur? Tänk om det faktiskt räcker med tillit? Det vore underbart. Tänk om det till och med är meningen att vi ska göra det vi blir lyckliga av?

Känner du glädje eller motstånd när du tänker på ditt jobb? Går du upp med lätta steg på måndag morgon? Eller har du söndagsångest? Kanske inte bara på söndagarna?

Du är värd att må bra. Men vågar du förändra det som behövs för att nå dit?

Frågorna är den lätta biten – det är svaren som är det verkliga arbetet. De kräver mod och sanning. Vad som händer sedan bestämmer du så klart själv. Du behöver inte förändra något. Men ge dig själv gåvan att vara ärlig.

Ta hand om er! Så lovar jag att ta hand om mig 😉

Regine

Rekommenderade inlägg

Lämna en kommentar

Kontakt

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
0
Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO

tumbild v 9