Publicerat på Lämna en kommentar

Vägledning för vecka 17 (23 – 29 april 2018)

Naturen vaknar. Solen duschar oss med D-vitamin. Det är ljust morgon och kväll. Våren är väldigt välkommen i år. 🙂 På himlavalvet har Oxen har tagit över efter Väduren. Det betyder jordande och närande energi. Våra två största planeter är just nu retrograda (Jupiter och Saturnus). Och vår minsta “planet” Pluto går retrograd under dagen. Det innebär riktning inåt och en del utmaningar som behöver övervinnas för att komma framåt. Särskilt när det gäller hur vi strukturerar vårt liv och hur vi kan leva mer sant och meningsfullt. Så mitt i all vårglädje får vi också brottas med en del snubbeltrådar som finns där för att vi ska växa – kanske till och med födas på nytt i vissa avseenden.

Det är en spännande tid framför oss med både inre och yttre uppvaknande. Så hur ska vi navigera i detta? Korten kommer som alltid till vår hjälp:
Kom ihåg att vi alla alltid har ett fritt val. Det betyder att vi inte behöver göra någonting. Men då kan vi heller inte räkna med att något förändras. Visst skulle det vara enkelt om allting var andras fel? Fast det innebär också maktlöshet, det vill säga att all potentiell förändring ligger i andras händer. För vi kan aldrig förändra åt någon annan. Så den enda vägen är att ta ansvar för sina egna problem och vända sig inåt. Även om det låter enkelt så är det faktiskt en av våra största utmaningar – att våga lära känna oss själva och våra skuggor utan skygglappar. För att ha en sportslig chans att göra den resan måste vi våga vara med ensamma med oss själva. I lugn och ro. Utan distraktion. Det är som sagt inte helt lätt. För även om vi skapar de fysiska förutsättningarna för “egentid” så är våra tankar och känslor experter på att avleda oss från det som känns “farligt” eller “obekvämt” att möta. Men om vi inte vågar möta våra skuggor kommer vi heller inte att kunna möta våra fantastiska färdigheter och vår unika underbara kraftfulla själ fullt ut. Att vara sann kräver sin kvinna och man.

Så håll i. Våga stanna i upplevelserna. Både de tuffa och de härliga. Stanna där tills du är bekväm. Tills tiden försvinner. Tills du känner dig sann och hemma. Då, men först då, kommer kunskaperna och insikterna som för dig framåt. Och då kan du dela med dig på ett äkta och sant kärleksfullt sätt.

Eller hur är det underbart att leva?

Upplev. Lek. Känn. Plaska så mycket du kan i Livets vatten. Låt det skvalpa runt och rensa rent likt en vårflod. När du är ren är du fri.

Ha en underbar vecka – och ta hand om dig!

Regine

 

Kommentera