Imorgon kommer den. Min alldeles egna roman. Hundra exemplar av “Cool och enastående” beräknas landa på min trappa någon gång under eftermiddagen.

Det är blandade känslor just nu. Å ena sidan är jag enormt stolt över min prestation. Å andra sidan är jag lite nervös för vad folk ska tycka om den. Jag har lämnat ut mig ganska mycket i min historia. Precis som alla författare har jag gett boken en del av mitt innersta. Och nu kan vem som helst läsa och tycka och kritisera det. Men det är ju en del av dealen när man skriver. Det går inte att gömma sig om man vill förmedla något man brinner för.

Först tänkte jag faktiskt använda mig av en pseudonym. Det hjälpte mig att inte hålla tillbaks i berättandet. Jag censurerade inte mig själv som jag skulle gjort om jag från början bestämt att använda mitt egna namn. Men när det var dags att trycka boken kändes det fel att inte stå för mitt verk till fullo.

Och nu går det inte att ångra sig. It is done. Och inom några dagar kommer människor att läsa och tolka min roman fritt. Inte så lite skrämmande. Tänk om det jag skrivit inte alls tolkas som det var meningen? Tänk om allt slutar i ett praktfullt och naket magplask? Jösses. Det här är verkligen en träning i att släppa kontrollen. Och i att inte låta rädslan för vad andra ska tycka ta över. Jag är ju stolt och nöjd. Då ska väl inte andras åsikter spela någon roll?

Men det är klart att jag hoppas på att min berättelse berör, roar och engagerar. Det är ju en av orsakerna till att jag skriver. Bekräftelsens nektar är svår att bortse ifrån.

Nu är det bara att vänta. Ska verkligen försöka slappna av. Kanske skulle göra som katten Nova? Ser avspänt ut. Undrar vad Patric skulle säga om han hittade mig utfläkt på köksgolvet i morgon bitti? Kanske är bättre att sitta kvar i soffan och bita på naglarna ändå? 🙂

nova_web

 

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar