Varför gör jag det jag gör? Vad vill jag uppnå? Vad är mitt syfte?

Dessa frågor har funnits i mitt huvud så länge jag kan minnas. Ibland tror jag att jag har svaren. Andra gånger har jag ingen aning om något.

I somras hade jag verkligen ingen aning. Sinne och hjärta gapade tomma när jag försökte diskutera framtiden med dem. Vad vill jag? Ingen aning. Vad har jag för mål? Ingen aaaning. Spelar något jag gör någon som helst roll? Kanske, kanske inte…fråga inte mig.

Det är så klart ganska korkat att fråga dem som inte har något svar. Men det tog ett tag innan jag var redo att fråga rätt instans – mitt centrum. Tre andetag senare (det är faktiskt så enkelt) ställde jag samma frågor igen.

Vad vill jag? Leva så sant jag bara kan. Låta kärleken vara starkare än rädslan. Fortsätta utvecklas som människa. Förstå mig själv och andra mer och djupare. Lära mig mer. Bidra.

Vad är mitt mål? Att inspirera. Lyssna och stärka. Skapa meningsfulla samtal som hjälper människor framåt. Sprida kärlek, sanning och glädje så gott jag kan där jag är.

Spelar det jag gör någon roll? En meningslös fråga egentligen. I ett perspektiv spelar ju allt roll, för man påverkar alltid sin omgivning med sina val. Å andra sidan spelar ju inget någon större roll eftersom det mänskliga livet bara är en pytteliten del av vår själsliga upplevelse. Så frågan leder ingenstans. Fråga istället: Är det jag gör sant? Är det kärleksfullt? Får det mig att må bra?

Så länge du följer din själs röst och har ett kärleksfullt syfte behöver du inte krångla till det mer än så.

Låter så enkelt, men det tar många liv att komma dit…

Vad är ditt svar på alla dessa frågor?

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar