I Den luriga vardagen, Peak of my fatness

Jag gör som jag har gjort i 4 månader. Äter mig mätt på riktig mat. Undviker alla snabba kolhydrater inklusive spannmål och stärkelserik mat. Försöker hålla mig till tre måltider om dagen och inte äta för sent. Sova okej och undvika stress. De första tre månaderna ramlade kilona av ett och ett. Ingen raketfart men stadigt neråt. Den senaste månaden – inte en rörelse. Varken upp eller ner. Jag har tydligen fått äran att beträda en viktplatå.
Det känns ungefär så här:

Regine blä

Blääää!

Nu när jag gnällt av mig lite försöker jag tänka positivt. Som den duktiga vägledare jag är 😉 Här kommer mina slutsatser.

Fördelen med viktplatån: jag går inte upp i vikt och har således hittat min balans. Om jag fortsätter äta som jag gör nu kommer jag vara viktstabil.

Jättebra! Om jag var i mål. Men jag är ju inte framme än. Det finns 8 mogna kilon kvar att plocka. Som det känns just nu.

Jag vill gärna komma ner från platån. Troligtvis behöver jag göra något annorlunda för att hjälpa kroppen på traven. Kanske dra ner på mejeriprodukter. Dricka mer vatten. Röra mig mer. Eller testa någon typ av fasta. Eller så väntar jag ut kroppen och ser vem som ger sig först.

Min månadslånga vistelse på 78 kg har gett upphov till några tankar om viktplatåer. Jag tror att kroppen känner sig trygg och hemtam vid vissa vikter. När jag tänker efter så har jag haft platåer på uppåtresan med. När jag var 20 år var min vikt 68-70 kg. Vad jag än åt så vägde jag runt 70-strecket. Men när jag var 26 och började plugga så smög sig kilona på gradvis. Så när jag tog examen efter tre år låg min vikt på 78 kg. Även där var jag viktstabil flera år trots att jag åt ALLT och mycket. Nästa skutt uppåt kom när jag levde under mycket stress och press både privat och i yrkeslivet. Plötsligt visade vågen 86 kg! Och gissa vad – den vikten var också som gjuten hur jag än åt under lång tid.

Min teori är att min kropp har 8 kg-intervaller i både upp- och nergång. Så jag vilar nu tryggt i vetskapen att min kropp är lite extra förtjust i att väga just 78 kg. Men det innebär också att när det väl släpper kommer kilona börja rasa igen tills jag når 70 kg. Och där vill den sedan stanna. För all framtid kan man hoppas 🙂

Och under tiden njuter jag av maten och hälsan som kommer i dess spår <3

Ha det gott!

Regine

Senaste inlägg

Lämna en kommentar

Kontakt

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
0
Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO